Ajankohtaista

Ajankohtaista
Kuva: Mikko Virta

Promovendeille postitettu infovihko

Tiedotustilaisuuden 18.4. materiaalit

Uutiskirje 22.5.

Viimeiset vinkit promootioon osallistujalle

 

Hyvä promovendi. Promootiotoimikunta haluaa näin promootion kynnyksellä muistuttaa muutamasta käytännön asiasta. Tämä viesti on lähetetty ainoastaan promovendeille, eli kannattaa myös varmistaa, että seuralainen on ajan tasalla olennaisista asioista.

 

Ohjelma

Vielä kerran kannattaa kerrata läpi ohjelma ja pukukoodi nettisivuilta sekä vinkit infovihkosta ja tiedotustilaisuuden materiaaleista. Huomaathan erityisesti allaolevat seikat.

 

Esiseppeleensitojaiset 24.5.
1) Seuralaisten kanssa osallistuvien maisteripromovendien seppeleen solmii pääsääntöisesti seuralainen eli seppeleensitoja torstaina 25.5. seppeleensitojaisissa.
2) Yksin osallistuva maisteripromovendi VOI ilmoittautua keskiviikon 24.5. esiseppeleensitojaisiin sitomaan oman seppeleensä. Toimikunta suosittelee tätä, sillä se vähentää toimikunnan sitomisurakkaa ja seppeleestä tulee varmasti mieluinen. Esiseppeleensitojaisiin voi osallistua myös, jos parin molemmat osapuolet ovat itse promovendejä, eivätkä näin pääse seppeleensitojaisiin. Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa ttp://fil-promootio2017.helsinki.fi/esiseppeleensitojaiset
3) Jos osallistut promootioon yksin, etkä pääse tai halua tulla esiseppeleensitojaisiin keskiviikkona, yleinen seppeleensitoja ja toimikunta varmistavat, että kaikille valmistetaan seppeleet.
4) Jos oma seppeleskenaariosi poikkeaa esitetyistä, toimikunta kyllä löytää siihen ratkaisun.
Kukaan ei jää ilman seppelettä!

 

Aktiharjoitukset ja päivälliset 25.5.

Presidentti Mauno Koiviston hautajaisten vuoksi yliopiston päärakennuksen Unioninkadun puoli ja Senaatintori ovat torstaina suljettu, ja kulku aktiharjoitukseen päärakennukseen tapahtuu Aleksanterinkadun puolen ovista (narikka). Koska hautajaiskulkue sulkee ison osan keskustaa, kannattaa aktiharjoitukseen saapumiseen varata reilusti aikaa, ja esimerkiksi raitiovaunulla kulkemista välttää.

 

Tohtoripromovendi, muistathan tuoda nimilapuilla varustetut hatun ja miekan jo aktiharjoitukseen, jonka jälkeen niitä säilytetään aktiin asti päärakennuksella. Hatun säilytyslaatikko kannattaa jättää kotiin, sillä aktin jälkeen hattu kulkee päässä ja laatikon kuljettaminen mukana on hankalaa.

 

Aktiharjoitukseen saavutaan frakissa ja iltapuvussa, sillä aikaa vaatteidenvaihtoon ennen illallisia ei ole. Vain aktiin osallistuvat voivat tulla harjoituksiin siisteissä arkivaatteissa.

Akti ja promootiopäivällinen 26.5.
Huomaathan, että aktin jälkeen promovendit saavat valita, osallistuvatko ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Tuomiokirkossa vai tunnustuksettomaan tilaisuuteen Kansalliskirjastossa. Kulkue kulkee yhtenäisenä Tuomiokirkon ovelle asti, jossa tunnustuksettomaan tilaisuuteen osallistuvat ryhmittyvät airuiden opastuksella pääoven vasemmalle puolelle.


Promootiopäivällisten saapumisaikataulu on infovihkon tiedoista poikkeavasti seuraava: Maisteripromovendejä pyydetään saapumaan klo 17.45, tohtoripromovendejä klo 18.00 sekä riemumaistereita ja -tohtoreita klo 18.15. Finlandia-talon sisäänkäynnit ovat Mannerheimintien puolella M4 ja Töölönlahden puolella K4. Aikaisemmin saapuvia palvelee yleisölle avoin Cafe Veranda. Promootiopäivällisten ohjelmassa ei ole erillistä taukoa.

Promootioretki- ja tanssiaispäivä 27.5.
Promootioretkelle mukaan ylioppilaslakki ja säänmukainen pukeutuminen. Retken kolme alusta tulevat kaikki täyteen, joten sisäpaikkoja ei voida taata kaikille matkustajille.

Yökulkueeseen tulee varautua säänmukaisin varustein, ja myös mukavat vaihtokengät kannattaa ottaa mukaan. Mukaan voi varata sopivan määrän kuohuviiniä ja oman lasin.

Kulkueen jälkeen halukkaat voivat vielä jatkaa iltaa (aamua) Nylands Nationilla, Kasarminkatu 40.

Ennakkoon tilattu muistotaide

Maanantaihin 22.5. mennessä tilattu muistotaide luovutetaan promovendeille aktin jälkeen diplomien jaon yhteydessä.

 

Muistotaidetta vielä saatavilla – esikatselukuva julkaistu!

Taiteilija Mika Lietzenin sarjakuva-aiheisesta promootiotaiteesta on julkaistu esikatselukuva:

http://fil-promootio2017.helsinki.fi/taide/muistotaide.png

Muistotaide-kangaskasseja tai -julisteita on edelleen mahdollista tilata osoitteessa osoitteessa

http://fil-promootio2017.helsinki.fi/taide/

Ma 22.5. mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan aktin jälkeen diplomien jaon yhteydessä. Myöhemmät tilaukset ovat noudettavissa kansliasta promootion jälkeen.

 

Yhteydenotot promootion aikana

Promootiokanslia päivystää promootioviikolla vain maanantaina klo 13-18. Huomioittehan, että promootiotoimikunta koostuu promovendeistä, minkä vuoksi emme voi taata vastausta tiistain jälkeen lähetettyihin sähköposteihin. Kiireellisissä asioissa suosittelemme yhteydenottoa puhelimitse: 02941 23209.

 

Promootio sosiaalisessa mediassa

Promootion aikana viimeiset muistutukset ja ajankohtaisimmat tunnelmat löytyvät promootion Facebook-, Instagram- ja Twitter-syötteistä.:

https://www.facebook.com/filpromootio2017

https://www.instagram.com/filpromootio17

https://twitter.com/filpromootio17

#filpromootio17

Seuraa syötettä myös nettisivuillamme http://fil-promootio2017.helsinki.fi/some

Ystävällisin terveisin,

Promootiotoimikunta

Uutiskirje 7.5.

Hyvä filosofisen tiedekunnan promootioon osallistuja,

 

Promootiotoimikunta kiittää ilmoittautumisestasi promootioon ja samalla muistuttaa muutamasta ajankohtaisesta asiasta.

 

Tutkintotodistuksen jättäminen

Ilmoittautumisen vahvistamiseksi tutkintotodistus tulee toimittaa promootiotoimikunnalle viipymättä. Mikäli valmistutte vasta toukokuussa, pyytäkää tiedekunnaltanne vahvistus tutkintotodistuspyynnön jättämisestä välittömästi.

Lomakkeen voi lähettää osoitteessal http://fil-promootio2017.helsinki.fi/ilmo/upload.php, taikka toimittaa paperisena promootiokansliaan. Riemumaisterien ja -tohtorien ei tarvitse toimittaa todistusta. Henkilöä ei voida promovoida ilman tutkintotodistuksen jättämistä!

 

Floran päivä la 13.5.

Floran päivän juhla käynnistää promootiojuhlallisuudet. Maisteripromovendit kokoontuvat valitsemaan yleisen seppelensitojan Kumpulan kampukselle, Ilmatieteen laitokselle klo 10:30, josta lähdetään kosintaretkelle. Koko promootioväen ohjelma alkaa YSS:n esittelyllä ja kuohuviinitarjoilulla Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa klo 11:15. Ennen kosintaa puutarhaan voi tutustua klo 10 alkaen 2€ hintaan (varaathan mukaasi tasarahan). Perinteen mukaisesti siirrymme kulkueena Kumtähden kentälle laulamaan Maamme-laulun ennen siirtymistä Sokos hotel Presidenttiin Floran päivän lounaalle (ennakkoon ilmoittautuneille klo 14).

 

Yleisen seppeleensitojan valintakokokous maisteripromovendeille

Maisteripromovendi, haluatko osallistua yleisen seppeleensitojan valintakokoukseen Floran päivän aamuna? Rajallisen tilan vuoksi pyydämme halukkaita ilmoittautumaan oheisen linkin kautta 10.5. mennessä: http://fil-promootio2017.helsinki.fi/florakokous

 

Esiseppeleensitojaiset ilman seuralaista osallistuville maisteripromovendeille

Maisteripromovendien seuralaiset eli seppeleensitojat valmistavat heille seppeleet lähtökohtaisesti seppeleensitojaisissa to 25.5. Mikäli maisteripromovendi osallistuu ilman seppeleensitojaa tai seppeleensitoja on estynyt tuolloin, toivomme heidän osallistuvan esiseppeleensitojaisiin ke 24.5. Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa  http://fil-promootio2017.helsinki.fi/esiseppeleensitojaiset

 

Yleiset tanssiharjoitukset ti 9.5., 16.5. ja 22.5.

Ensi tiistaina 9.5. sekä tiistaina 16.5. on mahdollisuus harjoitella promootiotanssiaisissa tanssittavia akateemisia tansseja yleisissä tanssiharjoituksissa Kumpulan Unisportilla. Monelle kuviot ovat varmasti tuttuja, mutta kertaus ei varmasti tee pahaa! Maanantaina 22.5. on kaikkien tanssien yhteinen kenraaliharjoitus. Tarkemmat aikataulut osoitteessa http://fil-promootio2017.helsinki.fi/promootio/ohjelma/

 

Tohtoripromovendien arvomerkit aktiharjoitukseen

Tohtoripromovendi, muistathan tuoda nimilapuilla varustetut hatun ja miekan jo aktiharjoitukseen, jonka jälkeen niitä säilytetään aktiin asti päärakennuksella.

 

Valinta ekumeenisen jumalanpalveluksen ja tunnustuksettoman tilaisuuden välillä

Huomaathan, että aktin jälkeen promovendit saavat valita, osallistuvatko ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Tuomiokirkossa vai tunnustuksettomaan tilaisuuteen Kansalliskirjastossa. Kannattaa etukäteen pohtia, kumpaan haluaa osallistua.

 

Mekkotilaukseen osallistuvat voivat noutaa mekkonsa kansliasta

Promootion mekkotilauksen mekot ovat nyt saapuneet promootiokansliaan. Tilaukseen osallistuneet voivat noutaa mekkonsa kansliasta sen aukioloaikoina.

 

Tilatun muistotaiteen luovuttaminen promovendeille

Vastoin aiempaa tietoa, tilattu muistotaide luovutetaan promovendeille aktin jälkeen diplomien jaon yhteydessä. Poissaolevana osallistuvat voivat noutaa taiteensa promootiokansliasta promootion jälkeen tai sopia kanslian kanssa muista järjestelyistä.

 

Muistotaidetta vielä saatavilla – esikatselukuva julkaistu!

Taiteilija Mika Lietzenin sarjakuva-aiheisesta promootiotaiteesta on julkaistu esikatselukuva:

http://fil-promootio2017.helsinki.fi/taide/muistotaide.png

Muistotaide-kangaskasseja tai -julisteita on edelleen mahdollista tilata osoitteessa osoitteessa

http://fil-promootio2017.helsinki.fi/taide/

Ma 22.5.  mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan aktin jälkeen diplomien jaon yhteydessä. Myöhemmät tilaukset noudettavissa kansliasta promootion jälkeen.

 

Promootion muistokirja ilmestyy lokakuussa

Jokaisen promootion tärkeimmät hetket kootaan erityiseksi muistokirjaksi, jotka jo muodostavat hyvin moniosaisen kerrostumien sarjan. Tämänvuotinen kirja julkaistaan lokakuussa erillisessä tilaisuudessa.

 

Pukukoodi ja akateemiset arvomerkit

Promootiota odotellessa kannattaa perehtyä pukukoodiin ja akateemisten arvomerkkien hankkimiseen, joka kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Lisätietoja ja tarjouksia promootion http://fil-promootio2017.helsinki.fi/ verkkosivun Osallistuminen-valikon alta. Huomatkaa myös arvomerkki- ja asutarjoukset omilla sivuillaan.

 

Promootiokanslian aukioloajat

Promootiokanslia on auki maanantaisin klo 13-18 sekä torstaisin klo 9-12 ja 13-20. Kanslia sijaitsee Porthanian huoneessa P221 (Yliopistonkatu 3). Puhelin: 02941 23209

 

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse

Mahdollisia kysymyksiä voi lähettää toimikunnalle sähköpostitse osoitteeseen fil-promootio@helsinki.fi tai ottaa yhteyttä puhelimitse tai kasvotusten kansliaan sen aukioloaikoina.

 

Promootio sosiaalisessa mediassa

Viimeisimpiä uutisia ja tunnelmia kannattaa seurata Facebookista, Instagramista ja Twitteristä:

https://www.facebook.com/filpromootio2017

https://www.instagram.com/filpromootio17

https://twitter.com/filpromootio17

#filpromootio17

 

Ystävällisin terveisin,

Promootiotoimikunta

Uutiskirje 9.4.
Hyvä filosofisen tiedekunnan promootioon osallistuja,
Pahoittelemme, mikäli saatte tämän viestin toistamiseen. Viestin toimittamisessa joillekin gmail-tileille ilmeni ongelmia, joten lähetämme saman viestin nyt eri tavalla uudelleen.
Promootiotoimikunta kiittää ilmoittautumisestasi promootioon ja samalla muistuttaa muutamasta ajankohtaisesta asiasta.
-Ilmoittautumisen vahvistamiseksi tutkintotodistus tulee toimittaa promootiotoimikunnalle mahdollisimman pian.
Mikäli valmistutte vasta toukokuussa, pyytäkää tiedekunnaltanne vahvistus tutkintotodistuspyynnön jättämisestä mahdollisimman ajoissa.
Lomakkeen voi lähettää verkkosivun http://fil-promootio2017.helsinki.fi/ilmo/upload.php kautta, taikka tomittaa paperisena promootiokansliaan.
-Huhtikuun 18. päivänä klo 18.00 yliopiston päärakennuksen suuressa juhlasalissa järjestetään infotilaisuus
kaikille promootioon osallistuville. Myös seuralaiset ovat tervetulleita paikalle.
Kaikille promovendeille on myös juuri postitettu infovihkonen, josta löytyy mm. tarkka ohjelma ja käytännön vinkkejä pukeutumiseen.
Infovihko löytyy myös sähköisenä soitteessa http://fil-promootio2017.helsinki.fi/Infovihko_FI.pdf.
-Omia tietojaan voi tulla tarkastamaan matrikkelin oikolukuvedoksesta promootiokansliaan sen aukioloaikoina 28.4. asti.
-Ilmoitetut seuralaiset pääsevät juhlasaliin seuraamaan promootioaktia, mutta promovendien muille omaisille emme voi taata paikkoja.
Allaolevasta linkistä voitte halutessanne 23.4. asti ilmoittaa omaisianne jonoon, josta aktiin mahtuvat omaiset arvotaan kun vapaiden
paikkojen tarkka määrä on tiedossa (viikolla 17). http://fil-promootio2017.helsinki.fi/omaiset
-Maisteripromovendi, haluatko osallistua yleisen seppeleensitojan valintakokoukseen Floran päivän aamuna?
Rajallisen tilan vuoksi pyydämme halukkaita ilmoittautumaan oheisen linkin kautta 10.5. mennessä.
-Unohtuiko taidetilaus? Haluaisitko vielä ilmoittautua Floran päivän lounaalle? Nyt mahdollisuus molempiin!
Mika Lietzénin sarjakuvateemaista promootion muistotaidetta on vielä mahdollisuus tilata
Tilaus on avoin myös muille kuin promootioon osallistuville. Valmiit taideteokset jaetaan promovendeille aktin jälkeen. Muut voivat
noutaa ne promootiokansliasta lähiviikkoina promootion jälkeen.
Myös Floran päivän lounaalle on vielä mahdollista ilmoittaa itsensä tai seuralaisensa, vaikka se olisi jäänyt tekemättä varsinaisen
ilmoittautumisen yhteydesä. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa http://fil-promootio2017.helsinki.fi/ilmo/flora. Lounas on avoin kaikille halukkaille. Tässä on siis oiva tilaisuus kutsua myös
promootioon osallistumattomat ystävät ja omaiset kokemaan pala promootiohuumaa.
-Promootiota odotellessa kannattaa perehtyä pukukoodiin ja akateemisten arvomerkkien hankkimiseen, joka kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
Lisätietoja ja tarjouksia promootion verkkosivun Osallistuminen-valikon alta.
Huomatkaa myös arvomerkki- ja asutarjoukset omilla sivuillaan.
-Kaikki maisterifranseesiin parina ilmoittautuneet mahtuvat mukaan tanssiin. Vailla paria olevat voivat saapua ensimmäisiin
harjoituksiin paria etsimään, mutta sen löytymistä ei voida kuitenkaan taata.
-Promootiokanslia on auki maanantaisin klo 13-18 sekä torstaisin klo 9-12 ja 18-20.
Kanslia sijaitsee Porthanian huoneessa P221 (Yliopistonkatu 3). Puhelin: 02941 23209
-Mahdollisia kysymyksiä voi lähettää toimikunnalle sähköpostitse osoitteeseen fil-promootio@helsinki.fi tai
ottaa yhteyttä puhelimitse tai kasvotusten kansliaan sen aukioloaikoina.
Ystävällisin terveisin,
Promootiotoimikunta
Kunniatohtorien julkistus 7.3

JULKAISUVAPAA 7.3. KLO 17.30

Angela Merkel, Sauli Niinistö ja Irja Askola Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi

Helsingin yliopisto järjestää kevään 2017 lopuksi kolme promootiota juhlistaakseen itsenäisen Suomen satavuotista taivalta sekä reformaation merkkivuotta. Kuukauden sisään järjestetään teologisen ja oikeustieteellisen tiedekunnan tohtoripromootiot sekä filosofisen tiedekunnan maisteri- ja tohtoripromootio. Kevään promootioissa vihitään kunniatohtoreiksi yhteensä yli 20 tieteen, kulttuurin ja yhteiskunnan eri aloilla ansioitunutta henkilöä. Kunniatohtorit julkistetaan promootioiden yhteisessä tilaisuudessa.

Filosofisen tiedekunnan kunniatohtorit

Filosofisen tiedekunnan promootiossa vihitään kunniatohtoreiksi 13 tiedekunnan eri tieteenaloja edustavia ja kulttuurin sekä yhteiskunnan alalla ansioituneita henkilöitä eri puolilta maailmaa. Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan muodostavat humanistinen, matemaattis-luonnontieteellinen, bio- ja ympäristötieteellinen, kasvatustieteellinen ja farmasian tiedekunta.

Humanistiselta alalta kunniatohtoreiksi vihitään kansainvälisen muuttoliikkeen kärkitutkija, sosiologian professori Peggy Levitt Wellesley Collegesta ja Harvardin yliopistosta, Greifswaldin yliopiston pohjoismaisen historian professori Jens E. Olesen sekä vuorovaikutuslingvistisen tutkimussuuntauksen uranuurtaja, professori emerita Elizabeth Couper-Kuhlen.

Matemaattis-luonnontieteelliseltä alalta vihitään kunniatohtoreiksi Fieldsin mitalilla palkittu matematiikan professori Stanislav Smirnov Geneven yliopistosta, laaja-alainen geotieteilijä ja isotooppigeokemiallisen analytiikan uranuurtaja, Oslon yliopiston geokemian professori Tom H. Andersen sekä suomalaisen aerosolitutkimuksen taustavaikuttaja, konetekniikan professori Peter H. McMurry Minnesotan yliopistosta.

Käyttäytymistieteellisen alan kunniatohtoreina vihitään monitieteellisen sikiötutkimuksen edistäjä, endokrinologi ja Edinburghin yliopiston molekyylilääketieteen professori Jonathan R. Seckl sekä luonnontieteiden oppimisen ja opettamisen laadun edistämisen tutkija, kasvatustieteen professori Barbara Schneider Michigan State -yliopistosta.

Bio- ja ympäristötieteiden sekä farmasian alalta kunniatohtoreiksi vihitään Floridan yliopiston ekologian professori ja teoreettisen ekologian uranuurtaja Robert D. Holt, Lontoon yliopiston Birkbeck Collegen rakennebiologian professori Helen Saibil sekä aivojen dopamiinijärjestelmän merkitystä riippuvuuden neurobiologiassa ja Parkinsonin taudin yhteydessä tutkinut neurofarmakologian professori Barry J. Hoffer Case Western Reserve -yliopistosta.

Filosofisen tiedekunnan yhteisinä kunniatohtoreina vihitään Siltala-kustantamon toimitusjohtaja ja Helsingin yliopiston alumni Touko Siltala sekä liittokansleri Angela Merkel, joka vastaanottaa kunniatohtoriarvon poissaolevana.

Lue lisää filosofisen tiedekunnan kunniatohtoreista.

Oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtorit

Oikeustieteellisen tiedekunnan tohtoripromootioiden perinne ulottuu aina vuoteen 1660, jolloin Turun Akatemiassa promovoitiin kaksi tohtoria. Promootioperinteessä olleiden katkosten vuoksi oikeustieteellinen tiedekunta järjestää nyt kymmenennen juhlallisen tohtoripromootionsa.

Oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtoreiksi vihitään kansainvälisen oikeuden professori Anne Orford, oikeusneuvos Gustaf Möller, eurooppalaisen yksityisen ja kuluttajaoikeuden professori Hans-W.Micklitz, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Euroopan komission oikeus- ja kuluttaja- asioiden pääosaston pääjohtaja Tiina Astola ja eurooppaoikeuden professori Ulf Bernitz.

Lue lisää oikeustieteellisen tiedekunnan kunniatohtoreista: http://www.helsinki.fi/oik-promootio/kunniatohtorit.html

Teologisen tiedekunnan kunniatohtorit

Teologisen tiedekunnan promootiossa vihitään kunniatohtoriksi seitsemän tiedekunnan eri oppialoja edustavaa ja kulttuurin sekä yhteiskunnan alalla ansioitunutta henkilöä eri puolilta maailmaa.

Kunniatohtoreiksi vihitään rohkea yhteiskunnallinen vaikuttaja, Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola, kansainvälisesti tunnettu Luther-tutkija, Northwestern-yliopiston uskontotieteen professori Christine Helmer, uskonnontutkimuksen ansioitunut metodologi, Lancasterin yliopiston uskontotieteen professori Kim Knott, laaja-alainen, palkittu historian ja kirkkohistorian asiantuntija, professori Hartmut Lehmann, Vanhan testamentin tekstien syntyhistorian tutkija, professori Christoph Levin, Suomessa taistellut virolainen sotaveteraani, eksegetiikan ja Viron kirjallisuuden emer. professori, monsignore Vello Salo, sekä uskontokasvatusta monikulttuurisessa maailmassa tutkiva Tübingenin yliopiston uskonnonpedagogiikan professori Friedrich Schweitzer.

Lue lisää teologisen tiedekunnan kunniatohtoreista: http://www.helsinki.fi/teol/promootio2017/kunniatohtorit.html

Promootion historiaa

Promootioita on Suomessa järjestetty jo vuodesta 1643, jolloin järjestettiin Turun Akatemian filosofisen tiedekunnan promootio. Perinne on sittemmin jatkunut katkeamattomana koko yliopistohistorian ajan. Perinteiseen tapaan promootioiden yhteydessä myönnetään myös kunniatohtorin arvoja yliopiston korkeimpana tunnustuksena. Kunniatohtorin arvolla tiedekunnat haluavat kunnioittaa oman tieteenalansa piirissä kansainvälisesti erittäin ansioituneita professoreita sekä yhteiskunnan ja kulttuurielämän vaikuttajia. Kunniatohtoreiksi vihittävät henkilöt ovat tehneet arvokasta työtä kukin omalla sektorillaan kansallisen ja kansainvälisen kehityksen hyväksi, ja heistä useilla on ollut pitkäaikaista yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa. Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi on promootiovuosien varrella vihitty esimerkiksi tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen sekä monia merkittäviä suomalaistaiteilijoita, kuten Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius ja Soile Isokoski.

Filosofisen tiedekunnan promootio on Suomen akateemisista juhlista vanhin. Tiedekunnan 97. maisteri- ja tohtoripromootiota vietetään 25.–27.5.2017. Kevään juhlallisuuksien promoottorina toimii professori Patrik Scheinin kasvatustieteellisestä tiedekunnasta, juhlamenojen ohjaajana professori Jouko Rikkinen bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta, yliairuena yliopistonlehtori

Outi Salminen farmasian tiedekunnasta sekä gratistana ja promootiotoimikunnan puheenjohtajana FM Mari Lehtoruusu.

Oikeustieteellisessä tiedekunnassa promootioperinne herätettiin henkiin 1940-luvun loppuvuosina. Tiedekunnan tohtoripromootio vietetään 18.–20.5.2017. Oikeustieteellisen tiedekunnan promoottorina toimii professori Olli Mäenpää, juhlamenojen ohjaajana professori Päivi Korpisaari ja yliairuena apulaisprofessori Sakari Melander.

Teologinen tiedekunta jatkaa promootioillaan perinnettä, joka alkoi Turun Akatemiassa jo vuonna 1648. Silloin promovoitiin ensimmäisen kerran teologian tohtori Suomessa. Jo tätä ennen suomalaisia teologian tohtoreita oli promovoitu ulkomailla. Tiedekunnan tohtoripromootiota vietetään 8.–10.6.2017. Tämän vuoden promoottorina toimii professori Aila Lauha, juhlamenojen ohjaajana dosentti Outi Lehtipuu ja yliairuena dosentti Heikki Pesonen.

Lisätietoja

Filosofinen tiedekunta
promootiosihteeri Helen Metsä, p. 02941 23210, helen.metsa@helsinki.fi

Oikeustieteellinen tiedekunta
promootiosihteeri Karoliina Lauriala, p. 02941 23774, karoliina.lauriala@helsinki.fi

Teologinen tiedekunta
promootiosihteeri Maarit Elo-Valente, p. 02941 22123, maarit.elo-valente@helsinki.fi