Hälsningar från promotionkansliet

by Tapani
Hälsningar från promotionkansliet

När januari svänger sig till februari, har promotionskansliet öppnat sina dörrar för promovenderna och alla andra som är intresserad av promotionen. De mest ivriga och nyfikna har redan besökt kansliet i Porthanias andra våning, rum 221. Det gläder mig, kanslist Tapani Tamminen, väldigt mycket.

För en historiker, speciellt för en som har undersökt universitetets historia, är deltagandet i en organisation för promotionen en enastående och givande möjlighet. På sätt och vis får man här känna att man upplivar historia, eftersom promotioner har organiserats allt sedan 1643, då vid Kungliga Akademien i Åbo. I en tid då det känns att världen är under stora omvandlingar, bringar de sekelgamla traditionerna en känsla av stabilitet och trygghet. Därför finns det ett behov för tillställningar som promotionen.

Slutet av maj kan kännas avlägset i det här vintervädret. I alla fall är det en bra idé att börja förbereda sig för promotionen redan nu. Kansliet är öppet varje måndag (kl. 13–18) och torsdag (kl. 9–12 & 18–20), men det är möjlig att ringa (02941 23209) hit varje dag eller skicka e-post (fil-promootio@helsinki.fi). Vi försöker att svara så snart som möjligt. Tveka inte att vara i kontakt med oss om ni har något att fråga gällande promotionen eller anmälningen.

Jag önskar alla promovender och alla som är intresserade av promotionen välkomna till vårt kansli eller att ta kontakt via andra medel. Vid sidan om att sitta i kansliet kommer jag att delta på olika informationsmöten och andra tillställningar före promotionen. Vi ses senast i maj!