Fotografering

Fotografering

Fotografering i evenemang

Promotionskommittén ansvarar för förevigandet av promotionstillställningarna genom att sörja för den allmänna fotograferingen. Promovenderna informeras efter promotionen om distribution och försäljning av fotografier och minnesboken om promotionen. Officiella fotografier tagna av promotionens fotograf används vid information som gäller promotionen, både i samband med promotionen våren 2017 och framtida promotionersamt i den minnesbok som publiceras efter promotionen.

För att feststämningen ska bevaras är fotografering och videoinspelning under promotionsakten förbjuden i Solennitetssalen för alla utom för officiella fotografer. På middagar och vid övriga tillställningar kan man ta foton utan blixt och när man sitter på sin egen plats. Det är önskvärt att promovenderna berättar om begränsningarna för fotografering även för sina följeslagare och anhöriga för att tillställningarnas högtidliga stämning ska bevaras.

Porträttfotografering vid promotionsbalen och promotionsdagen

I samband med promotionsbalen har promovenderna möjlighet att föreviga sig ensamma, tillsammans med en följeslagare eller en vän i ett studioporträtt. För promovender som deltar bara i promotionsakten, betjänar fotograferingsstudion på fredag efter promotionsakten. Fotograferingen ordnas av Ylioppilaskamerat ry. Fotografen tar ett par helkroppsfoton och ett överkroppsfoto. Bland fotografierna väljer man ut det foto som man tycker bäst om. Fotografiet slutredigeras och levereras per post som råkopia i pappersformat. Fotografiet är i färg men om man så önskar kan man även få det i svartvitt.

Man får bilderna till påseende inom circa två veckor ochdet valda fotografiet är klart inom circa en månad efter det. Priset för fotografiet är 65 euro och det omfattar tagning av ca tio fotografier, grundläggande bildbehandling av valt fotografi och leverans per post av ett pappersfotografi. Priset för ytterligare fotografier är 7-5 euro/st beroende på storlek och papprets sort. Fakturering sker i efterhand enligt antalet fotografier.

Fotograferingsstudion betjänar på fredag kl. 15.30–18 i Huvudbyggnadens Tidningssal samt under promotionsbalen kl. 18–24. Tid kan bokas per epost via info@ylioppilaskamerat.fi.

Priser

Fotografering (inkl.  A4 tryck) 65 €
Slutredigering (per extra bild) 10 €
A4 tryck (bomull, Fine Art) 15 €
A4 tryck (halv-matta) 9 €
13×18 cm tryck (halv-matta) 7 €