Promootiokanslistin terveiset

by Tapani
Promootiokanslistin terveiset

Tammikuun kääntyessä helmikuuksi on samalla promootiokanslia päässyt avaamaan ovensa promovendeille ja muille promootiosta kiinnostuneille. Innokkaimmat ja uteliaimmat ovatkin jo käyneet kääntymässä Porthanian toisen kerroksen huoneella 221, mikä piristää mukavasti kanslistin päivää. Olen siis Tapani Tamminen, filosofisen tiedekunnan promootion kanslisti.

Historioitsijalle, erityisesti yliopiston historiaa tutkineelle, oleminen mukana järjestämässä promootiota on ainutlaatuinen ja erityisen antoisa tilaisuus. Tavallaan tässä kokee elävöittävänsä historiaa, sillä promootioitahan on järjestetty Suomessa jo Turun akatemian ajoista lähtien – tarkalleen ottaen vuodesta 1643 alkaen. Aikana, jolloin maailma tuntuu olevan yhä suurempien muutosvoimien kourissa, vuosisatoja jatkuneet perinteet tuovat elämäämme edes hieman lisää vakauden ja turvallisuuden tunnetta. Tämän vuoksi promootion kaltaiselle tilaisuudelle on mielestäni entistä enemmän tarvetta.

Toukokuun loppupuoli saattaa tuntua vielä kaukaiselta näin helmikuun alun loskasäässä. Vaikka odottavan aika on niin sanotusti pitkä, ei ole kuitenkaan olleenkaan huono idea aloittaa valmistautuminen promootioon jo nyt. Kanslia on auki sekä maanantaisin (klo 13–18) että torstaisin (klo 9–12 & 18–20), mutta tänne voi myös soitella (nro. 02941 23209) päiväsaikaan mihin kellonaikaan vaan. Sähköposti (fil-promootio@helsinki.fi) päivystää luonnollisesti pitkin päivää ja pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman nopeasti. Ei kannata lainkaan epäröidä ottaa yhteyttä, jos mieltä askarruttaa jokin promootioon liittyvä kysymys tai jos vaikka ilmoittautumisen kanssa on ongelmia.

Toivotan siis lämpimästi kaikki promovendit ja promootiosta kiinnostuneet ottamaan yhteyttä ja käymään vaikka henkilökohtaisesti kanslialla. Kanslialla istumisen ohella jalkaudun myös aika ajoin promootiota edeltäviin tapahtumiin, kuten infotilaisuuksiin. Viimeistään pääsen näkemään teidät kaikki kuitenkin toukokuussa!